Ga je mee 't slik op?
Loop en proef je mee? Dat kan met onze culinaire excursies op de volgende data in 2026:
Zaterdag 7 maart 11:00 (VOL)
Zondag 8 maart 11:00 (VOL)
Zaterdag 21 maart 10:00 (VOL)
Zondag 22 maart 10:00 (VOL)
Vrijdag 3 april 10.00 (1 plek vrij)
Zaterdag 4 april 11:00 (VOL)
Woensdag 22 april 12.30 (VOL)
Zaterdag 12 sept 10.00 (6 plekken vrij)
Zondag 13 sept 10.30 (6 plekken vrij)
Zaterdag 19 sept 14.00 (2 plekken vrij)
Zaterdag 3 okt 13.30 (VOL)
Je kunt je aanmelden via het contactformulier.
Alleen in de maanden maart, april, september en oktober zijn excursies mogelijk.
De excursie kost 40 euro en duurt ongeveer 3 uur, inclusief koffiedrinken, oogsten, bereiding en proeverij. We verzamelen bij Toos, gaan de dijk op en starten met koffie, thee & lekkers. Daarna gaan we de glooiing af zo het slik op. Tijdens het scharrelen en verzamelen vertellen we over de getijdenwerking en het ontstaan van de Oosterschelde en de Krabbenkreek. We laten zien wat zo al op het slik groeit en leeft. En we gaan aan de slag met oogsten van kokkels en oesters. Als we geluk hebben zien we misschien nog wel een zeehond of lepelaars. En hou je van vogelen, neem dan gerust je verrekijker mee, want er foerageren verschillende soorten. We sluiten af met een proeverij van oesters, kokkels en verschillende soorten zeewier. Je mag je oesters zelf opensteken (we laten uiteraard zien hoe het moet!). Ook proeven we van lokale bubbels (met of zonder alcohol) in combinatie met de zilte lekkernijen. Een oestermes en de meeste maten laarzen kun je bij ons lenen.
Voor de route naar het startpunt bij Toos (je kunt daar gratis parkeren) zie onder het kaartje en klik op routebeschrijving, of volg deze link: https://goo.gl/maps/kSeryXms3NBTnBhK9